På malmo.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. OkVad är kakor?
Den till vardags alldeles urtrista gråa husväggen har plötsligt blivit utsmyckad med färg och form. Nu plötsligt så levande! Vem ligger bakom det? Vem är konstnären?
Gatukonst i det offentliga rummet...
En flock av hjortar väller upp ur jorden kring något som vid första anblicken ser ut som en kvinna. En kvinnas kropp uppbyggd av djurkroppar.
I lektionsmaterialet ”Diana, naturens väktare”...
Skulpturen Diana – naturens väktare av Ernst Billgren är ett konstverk med många lager. Ju mer den betraktas ju fler frågor väcks.
I lektionsmaterialet ”Diana, naturens väktare” får...
Vid Östra Rosengårdsfältet, nedanför Botildenborgs vattentorn, finns en dunge. Dungen anlades 1987 i syfte att vara ett övningsområde för Rosengårdsskolans naturstudier.
Skogsdungen är en trädsamling...
På den här sidan hittar du stödmaterial att använda i undervisningen kopplat till arbetet Ett mjukare Malmö. Även om materialet riktar sig främst till årskurs 5 kan stödmaterialet här på sidan använda...
Sagor kan användas till mycket, men vilka sagor har lästs och vad kommer eleverna ihåg om dem? Med hjälp av boken "Min kära lilla sagobok" av Anita Jeram skapar klassen tillsammans en egen sagoskog.
TEMAT ”SPRÅKBRUK” BESTÅR AV FÖLJANDE OMRÅDEN:
Kommentarer om kommentarer
Prata med emojis
I det här området möter eleverna kommentarer som är vanligt förekommande på nätet. De får själva...
TEMAT ”MIN DIGITALA VARDAG” BESTÅR AV FÖLJANDE OMRÅDEN:
Värdegrund och sociala medier
Kärlek och hat på sociala medier
I det här området reflekterar eleverna över hur deras eget mående p...
Döden är ibland ett svårt ämne att närma sig. Ibland är det lättare att närma sig ett ämne utifrån en berättelse. Ulf Nilssons bok Adjö, herr Muffin är en sådan berättelse som ger oss en utgångspunk...
TEMAT ”STÖD OCH STRATEGIER” BESTÅR AV FÖLJANDE OMRÅDEN:
Bekämpa näthatet
Taggad på Insta
I det här området lyfts ett problem fram som eleverna kan möta i sociala medier. De får föra etis...