Gå direkt till innehållet

Marie Wetterstrand är vinnare av Malmö Pedagogpris 2023 i kategorin ”Gymnasie- och vuxenutbildning” och är speciallärare och bildlärare i den anpassade gymnasieskolan på Valdemarsros gymnasium. I denna resurs delar hon med sig av en uppgift i bild som passar för såväl nationella – som individuella program


När mina elever ska få prova att måla akvarell har jag en uppgift som jag upplever att många elever gillar och kan arbeta självständigt med. Det är också en uppgift som brukar göra eleverna stolta när de ser sina resultat, eftersom de ser att de kan efterlikna en känd konstnärs verk.

Uppgiften heter ”Måla som Kandinsky” och utgår från Vassilij Kandinskys målning Squares with concentric circles (kvadrater med koncentriska cirklar med gemensam mitt). Jag genomför uppgiften både för elever på anpassade gymnasiets nationella program och individuella program och anpassar den efter elevgruppen. 

Uppgiften börjar med en mer eller mindre kort föreläsning om Vasilij Kandinsky, varefter eleverna får titta på och prata om konstverket för att sedan inspireras av detsamma och göra en egen cirkelmålning. Uppgiften är på sätt och vis ganska styrd, men med stort utrymme att göra egna val vad det gäller kulörer och resultaten blir väldigt olika.


Resursen innehåller följande utskrivbara dokument:

  1. Instruktioner för såväl det nationella som individuella programmet
  2. Uppgift med bildstöd
  3. Bild på Kandinsky
  4. Förkläde – social berättelse
  5. Utvärdering med bildstöd


Läs mer om vinnaren

Pedagog Malmö presenterar vinnaren Marie Wetterstrand, kategori gymnasiet och vuxenutbildningen.

 

Instruktioner

Uppgift med bildstöd

Bild på Kandinsky

Förkläde – social berättelse

Utvärdering med bildstöd

Spara som favorit

Du måste logga in för att kunna spara som favorit.