Äntligen närmar sig påsken! Här hittar du en länksamling till olika påskpynt som dina elever kan roa sig med. Du hittar påskpynt med garn, papper, silk clay, fjädrar, ballonger, tapetklister och allt du kan tänka dig.
Under oktober månad pågår Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj med syftet att samla in pengar till svensk cancerforskning och sprida kunskap om cancer. Målet är att färre ska drabbas och fler ska överlev...
Valborgsmässoafton kallas för de flesta för "Valborg" och firas alltid den sista april. I Sverige är det en flaggdag eftersom kungen fyller år denna dag. Valborg har inte med kungen att göra utan är en gammal tradition som har firats i Sverige sedan medeltiden. Så varför firar vi Valborg egentligen?
En föränderlig värld kräver kreativa lösningar och nya idéer. Kanske dina elever medverkar i ett innovationsprojekt och behöver hjälp med att sätta upp nya mål för att förverkliga idéer för en hållbar och rättvis värld.
För att skapa en bra eld behöver vi tre saker-den så kallade eld triangeln: SYRE, BRÄNSLE och VÄRME. Elden kräver mycket stor försiktighet och respekt. Vatten behöver finnas i närheten av brasan.
Här hittar du en lek som passar perfekt för fritids men den fungerar så klart även som en välbehövd paus i undervisningen. Tid för rörelse, lek och skratt! Det enda du behöver är två ögonbindlar och ett rep.
När vissa traumatiska händelser inträffar kommer barnen att höra om det på ett antal olika sätt, varav några kan vara felaktiga, osäkra eller baserade på rykten eller spekulationer. Varhelst det händer kan händelser skapa känslor av ångest och rädsla. Elever kan då få svårigheter att formulera sina känslor. Denna vägledning ger praktiska förslag på hur du kan strukturera diskussion, vidareutbildning och ifrågasättande vid sådana händelser.
Elin Strömgren vann Malmö Pedagogpris 2019. I den här resursen delar Elin med sig av tankar och erfarenheter kring att jobba med tydliga mål utifrån syfte, centralt innehåll och kunskapskrav. Att koll...
Vill du jobba med både klimat och entreprenörskap är den här resursen något för dig! Arbetet involverar SO, NO och TK för lågstadieelever. Att jobba ämnesövergripande är att skapa helhetsförståelse. Samtidigt som man skapar förståelse hur allt hänger ihop kan man gå i djupt i temats olika ämnen.