Gå direkt till innehållet

Sökning på ''

462 träffar

Alfabetscirkel

Detta är en övning där eleverna genom rörelse tränar att känna igen bokstäver och uttala hur de låter. Fördjupa dig i Pedagogiska kartor på Malmö delar. Gör så här! Material som behövs: Gatkritor ell...

Plantera solrosor i klassrummet

I den här resursen får ni tips på hur ni enkelt kan odla solrosor i klassrummet för att sedan plantera ut dem i jorden när det blir lite varmare framåt maj.

Berättelsebro – stöd för berättande texter

I den här resursen delar vinnaren av Malmö Pedagogpris, Hellvi Toresson, med sig av hur man kan jobba med en berättelsebro för att ge eleverna stöd i sitt skrivande av berättande texter. Ladda ner berättelsebron och använd i ditt klassrum! 

Matematik: Entrance-ticket och Exit-ticket

Hur ser bedömningsunderlaget ut i ditt klassrum? Tycker du som jag, att det är lätt att hamna i summativa test kombinerat med det som man ”bara vet” att ens elever kan, eller inte. I varje fall reflekterade jag kring att det är många kunskaper eleverna visar under lektionerna som inte på något sätt blir dokumenterade. 

Hur man kan ha svåra diskussioner med elever i tider av osäkerhet

När vissa traumatiska händelser inträffar kommer barnen att höra om det på ett antal olika sätt, varav några kan vara felaktiga, osäkra eller baserade på rykten eller spekulationer. Varhelst det händer kan händelser skapa känslor av ångest och rädsla. Elever kan då få svårigheter att formulera sina känslor. Denna vägledning ger praktiska förslag på hur du kan strukturera diskussion, vidareutbildning och ifrågasättande vid sådana händelser.

Om empati, kompisskap och mod – och en andra chans

I den här resursen hittar du en film om könsnormer från UR Play för förskoleklass och lågstadiet. Filmen har en förebyggande ingång, den problematiserar könsnormerna och utgår från att de som tittar på filmen har föreställningar som begränsar

Hitta prylar – en utomhusaktivitet

Här får du en enkel och rolig utomhuslek som passar perfekt på fritids. Leken är enkel att förbereda och innehåller rörelse, tävling och laganda. 

Hur genomskådar jag budskapet i vad som sägs på nätet, sociala medier eller andra medier?

Källkritik spänner över en mängd områden och det finns gott om arbetsmaterial att välja ur. Redan från årskurs 1 kan ämnet introduceras för att lägga grunden till ett källkritiskt förhållningssätt och...

Källkritik för förskoleklass

Källkritik är en viktig del i barn och ungdomarnas vardagliga liv. Både i skolan och på fritiden behöver barn tidigt vara medvetna om att inte tro på allt man hittar på nätet och att veta när man kan lita på det man läser. I denna resurs hittar du en PowerPoint och en liten film som fungerar som underlag för att diskutera källkritik i förskoleklasser eller på de lägre stadierna.

Om djurens beteende – följ med till Naturhistoriska museet

Följ med på minivisning, utan att komma till museet! Museipedagog Louise tar med er på en kort tur i utställningen ”Natur i Sverige” och jämför beteenden hos några av djuren där.   Minivis...