Gå direkt till innehållet

Den här Google-presentationen om kön och könsidentitet är en bra grund att stå på om man arbetar med  sexualitet, samtycke och relationer på högstadiet – oavsett om det är i biologi eller i religion/samhällskunskap. Presentationen går steg för steg igenom vad vi menar med kön och könsidentitet och fungerar som ett sätt att fördjupa och nyansera den ofta ganska grunda bild unga tonåringar har.

Om eleverna efter att de sett presentationen tycker att kön är krångligt så har du lyckats.

 

 

Förankring

I ämnet biologis centrala innehåll rörande kropp och hälsa behandlas både kroppens funktioner och reproduktion och identitet som alla kopplas till denna resurs. I ämnet religion behandlas ämnet under det centrala innehållet identitet och livsfrågor och i samhällskunskapsämnet behandlas det under det centrala innehållet individer och gemenskaper.

 

Fördjupning

Den bifogade presentationen är bara en liten del av ett större arbetsområde rörande identitet, sexualitet, könsroller, sexuell läggning, hångel, sex och framför allt: samtycke. Ta del av hela arbetsområdet här på Malmö delar under rubriken ”Samtycke (Ska vi ha sex,eller?)”

 

Kön och könsidentitet

 

Spara som favorit

Du måste logga in för att kunna spara som favorit.