Gå direkt till innehållet

Inom DUSM projektet har vi tagit fram digitalt undervisningsmaterial för studiestöd på modersmålet. Det handlar om både svenskt och översatt material till bland annat arabiska. DUSM-projektet har flera sociala kanaler där vi arbetar med att aktivt sprida vårt utvecklade material under Creative Commons licens CC-BY-NA-SA. Dessa beskrivs nedan.

Malmö delar

DUSM-projektet finns här på Malmö delar som ett komplement till din undervisning och som studiestöd på modersmålet. Vi använder oss av Malmö delar som vår sökmotor där vi har indexerat vårt material i Malmö delars sökmotor. Skriv DUSM i fritext sökmotorn och klicka sedan bort lektion, arbetsområde och moment så kommer sökmotorn när du söker hitta DUSM-materialet i Malmö delar.

DUSM webbplats

DUSM-projektet har en egen webbplats. Genom att klicka här så kommer du till DUSM webbplats.  Tanken med webbplatsen är att du ska få en överblick över materialet i DUSM-projektet.

Webbplatsen är helt öppen för vem som helst att använda sig av. Webbplatsen är gjord som en wiki med PBWorks.

DUSM Youtube kanal

DUSM använder sig av Youtube för att sprida vårt videomaterial. Mer information hittar hittar du på DUSM Youtube kanal. Ta del av våra spellistor på Youtube. Ett exempel på vad det är för typ av material vi lägger upp på vår Youtube kanal finns nedan.

Blogg på Pedagog Malmö

Under den här och förra terminen har DUSM-projektet bloggat på Pedagog Malmö och vi fortsätter vårt arbete med bloggen för att tillhandahålla dig som lärare med material som du kan använda i din undervisning. Bloggen på Pedagog Malmö används för att ge dig smakprov från vårt utvecklade undervisningsmaterial i DUSM-projektet.

DUSM på Audiomack

Vi använder en tjänst som heter Audiomack för att sprida de inspelade genomgångar som ligger i ljudformat. Här kan man lyssna på materialet från DUSM i form av strömmande ljud. Precis som på Youtube har Audiomack spellistor som gör det enkelt för dig att orientera dig i vårt material. Nå vår kanal på Audiomack. Nedan kan du ta del av ett exempel på hur det ser ut på Audiomack.

Skapare av material och licens

Av DUSM-projektet, CC-BY-NC-SA via Malmö delar.

 

Spara som favorit

Du måste logga in för att kunna spara som favorit.