Gå direkt till innehållet

Detta avsnitt i Biologi 2 sammanfattas och presenteras i Google-presentation med text och bilder, samt med ljudinspelning av texten. Bilder och bildtexter är inte intalade. De kommer inte att översättas, utan här är tanken att eleven själv ska tolka bilderna. Licens för Creative Commons anges i anslutning till respektive bild.

Studiematerialet är ett komplement till ordinarie läromedel. Översatt material är användbart för studiestöd på modersmål. Detta material är en del av DUSM (Digitalt Undervisningsmaterial för Studiestöd på Modersmål).

Det pedagogiska upplägget är att många svåra begrepp förklaras. I slutet av presentationen finns utvalda länkar som är tänkta att eleverna själv kan ta del av för att fördjupa sina kunskaper inom området. Presentationen passar även för undervisning utan översättning.

I DUSM-projektet har vi i februari 2018 spelat in genomgångar för samtliga ämnen och kurser på grundskolan och gymnasiet som ingick i vårt projekt. Dessa genomgångar går igenom vårt material kortfattat. Man kan likna upplägget med filmer för det flippade klassrummet, men här applicerat på vårt DUSM-material. Klicka här för att komma till resursmaterialet med filmerna om vårt material här i Malmö delar.

 

Om resursen

 

Information

Nedan kan du ta del av materialet som berör momentet. Här i Malmö delar kan du ta del av presentationen inbäddad, vilket innebär att du inte behöver gå till Team drive för att ta del av densamma. Vill du ladda ner Google presentationen så går du ner i filsamlingen för momentet och klickar på länken till Google presentationen. Därifrån kan du sedan ladda hem filen. I filsamlingen finns också det inspelade materialet.

 

Google presentation

 

Filer

Biologi 2 matspjälkning

matspjälkning del 1.mp3

matspjälkning del 2.mp3

Skapare av material och licens

Av Marianne Paulsson (Läs om DUSM-projektet på Malmö delar).

Spara som favorit

Du måste logga in för att kunna spara som favorit.