Gå direkt till innehållet

Abrahams tält är ett projekt som tar din klass på en heldags bussutflykt till Malmö Ortodoxa Synagoga, Moskén på Islamic Center samt en kyrka. Syftet är att visa eleverna de tre abrahamitiska religionernas heliga rum och samtidigt diskutera levnadsregler, ritualer, värderingar etcetera. Syftet är också att göra det enklare för dig som pedagog att få med din klass till platserna, då bussen hämtar på skolan, kör er till de olika platserna och sedan lämnar er på skolan igen. 

Innan ni ger er iväg på Abrahams tält bör ni se på introduktionsfilmen. Ni kommer även att få se ett häfte, som eleverna sedan får ta del av på själva dagen. Introduktionsfilmen och häftet får ni efter ni anmält er till Abrahams tält. Det är även av vikt att eleverna har några förkunskaper om de abrahamitiska religionerna, gärna att Abrahams tält sker som ett avslut undervisning på de tre religionerna. 

Bifogat i resursen Abrahams tält finns koppling till skolans styrdokument. Sedan följer förslag på efterarbete/reflektionsövningar som ni kan göra i klassrummet efter besöken, så att elevernas kunskaper verkligen kan befästas. Övningarna är kopplade till samma förmåga och centrala innehåll som är skrivet nedan. 

Nedan följer:

  • Koppling till skolans styrdokument.
  • Förberedelse innan utflyktsdagen.
  • Förslag på efterarbete/reflektionsövningar som ni kan göra i klassrummet efter besöken, så att elevernas kunskaper verkligen kan befästas. Övningarna är kopplade till  styrdokumenten.

Under våren 2024 kan ni anmäla er till följande datum: 13/2, 21/3, 16/4 och 14/5. 

Resorna gäller för åk 5 men kunskapskraven gäller hela mellanstadiet.

Anmäl er på mail till: husie.malmo@svenskakyrkan.se.

Koppling till skolans styrdokument Lgr 22

______________________________________________________________

Inför besöket

_______________________________________________________________

Efter besöket

Spara som favorit

Du måste logga in för att kunna spara som favorit.