Gå direkt till innehållet

Kortfattad sammanfattning av innehållet i varje kapitel

Här hittar du en mycket kortfattad sammanfattning av bokens samtliga kapitel vilket ger dig en god översikt av bokens innehåll. 


Kapitel 1

Presentation av Noa med familj. Inga husdjur men en hund som han tycker om. Även Irma introduceras. 

Kapitel 2

Skolans utseende. Presentation av några i förskoleklassen och deras lärare. Hur det såg ut i början på rasterna. En elev var helt ensam. Många som inte kände varandra. 

Kapitel 3

Blöta kläder. Världens bästa klass. Manne introduceras, känslorna kring att umgås med honom. 

Kapitel 4

Billie har en bebis i magen. Ingen blir särskilt glad. 

Kapitel 5

Försöka vara glad för någon annans skull. Irma kommer och storasyster tycker att hon är jobbig och ber henne gå hem. Hon går inte hem förrän mamma säger att det är dags. 

Kapitel 6

Klassen får redan på att Annie ska börja. Under rasten berättar Armin att hon är sur. Fröken läser bok om att vara snäll. 

Kapitel 7

Annie börjar. Får sitta bredvid Manne, på Noas plats. Noa blir inte glad, får sitta bredvid Bobo istället. Manne menar att det inte spelar så stor roll, Noa menar att det spelar jättestor roll. Annie får säkert sitta där bara för att Manne alltid är snäll. 

Kapitel 8

Annie surar, vill bara sitta på en bänk på rasten. Manne sitter bredvid. Måndag – fredag. Annie surar. På fredagen sitter Noa med på bänken. 

Kapitel 9

Fredag efter skolan. Noa är jättesur, Manne är med hem och försöker trösta. Ska spela Mariokart när Irma kommer. Manne erbjuder sin handkontroll. Då brister det för Noa och han går in på sitt rum. Mamma kommer, Noa vill att Manne ska gå. Mamma och Manne går. Känner sig ensammast i hela världen. Rulle kommer in och har en perfekt päls att gråta i. 

Kapitel 10 

Fredag- söndag. Sur hela helgen. Diskuterar Annie med storasyster. Irma kommer när maten är klar. Mamma blir sur på söndagskvällen för att Noa är sur. 

Kapitel 11

Ont i magen – ingen skola. Manne kommer efteråt. Noa berättar att han inte älskar skolan på grund av Manne. Börjar skratta, Noa får en teckning av Manne, där står det BFF

Kapitel 12

Tillbaka i skolan igen. Manne och hans pappa pussas och kramas mer än i Noas familj. Hamnar på bänken på rasten igen. Annie förklarar att hon är som hon är. Känns inte jobbigt längre.

Spara som favorit

Du måste logga in för att kunna spara som favorit.

Moment i modulen