Gå direkt till innehållet

1. VEM ÄTER VEM?

A) Inför senare fältstudie, boka Havslådan – Fristående fältstudie.

I Havslådan – Fristående fältstudie finns allt material som klassen behöver för att genomföra fältstudier vid naturum Öresund. I lådan finns håvar, vattenkikare, spannar, vita tråg, förstoringsglas, luppar, skrivplattor, nyckelkarta ”Smådjur i saltvatten” och termometer. Önskas extramaterialet ryggsäck med böcker om havslivet och/eller skräpplockningsverktyg skrivs detta i meddelandefältet vid bokningen.

B) För att förbereda sig för det inledande arbetet med hur ekosystem fungerar läser pedagogen Kort fakta om arter och ekosystem. Den här texten innehåller även en artlista och ordlista till stöd för arbetet.

C) Visa bildspelet Hopp i havet – om havets ekosystem bild 1 – 15 i helklass. Använd Bildtext stöd för lärare – Hopp i havet som stöd för berättandet.

D) Plankton är inte helt lätt att förstå vad det är. För de som vill veta lite mer om plankton och hur de ser ut i mikroskop kan se filmen Plankton en liten värld.

E) För att ta reda på vilka arter som lever i Öresund och om de är producenter, konsumenter eller nedbrytare arbetar eleverna med övningen Arter och deras roller.

F) Genom övningen Näringskedja i havet får eleverna synliggöra proportionerna mellan de olika grupperna som ingår i en näringskedja, repetera vilka grupperna är och var de får sin energi från.

G) För att öka förståelsen för balans och obalans i ekosystemet fortsätter arbetet med övningen Spelet om näringen.

Spara som favorit

Du måste logga in för att kunna spara som favorit.

Moment i lektionen

Filer och länkar till ”Vem äter vem?”

Vem äter vem?

Till lärare

Under ”Se mer” hittar du alla filer och länkar som hör till lektionen som du kan importera till ditt Classroom.

Tillhörande filer

Laddar...

Spara som favorit

Du måste logga in för att kunna spara som favorit.

Spara moment i Google Classroom

I vissa fall kan det ta lite tid att föra över momentet.

Vad följer med till Classroom?

Text till elever, filer och länkar.