Gå direkt till innehållet

Under denna lektion ska eleverna lära sig att sjunga låten. Ni tränar uttal och tränar ihop.  Beroende på elevernas inställning kan ni välja att sjunga för er själva, ha en publik och uppträda på t.ex. en skolavslutning eller spela in en musikvideo där de koreograferar en dans.

Spara som favorit

Du måste logga in för att kunna spara som favorit.

Moment i lektionen

Dags att visa sina nya kunskaper!

Dags för eleverna att visa sina nya kunskaper

Till lärare

Om klassen uppskattar låten är de kanske vilja att lära sig den utantill och uppträda på t.ex en skolavslutning. Det är ett tillfälle att träna på uttal ordentligt och dessutom ett trevligt sätt att arbeta ämnesövergripande med musikläraren. De som inte vill sjunga kanske kan spela en instrument. Det är dessutom ett trevligt sätt att synliggöra undervisningen i moderna språk på skolan. Tänk på att gå genom uttalet, låt eleverna lyssna på låten många gånger och sjung med.

Vill eleverna inte sjunga framför publik kan ni sjunga för ert egen nöje eller kanske spela in låten istället eller koreografera en dans till den. Genom att spela in en video med dans öppnas möjligheten att samarbeta med musik, bild och idrott.

Till elever

  • Träna på uttal så att du kan sjunga låten.
  • Kanske skulle ni vilja sjunga på avslutning i samarbete med musik eller spela in en musikvideo och koreografera en dans?
  • Träna tillsammans och ha kul!

Tillhörande filer

Det finns inga filer i Google Drive för detta moment.

Spara som favorit

Du måste logga in för att kunna spara som favorit.

Spara moment i Google Classroom

I vissa fall kan det ta lite tid att föra över momentet.

Vad följer med till Classroom?

Text till elever, filer och länkar.