Gå direkt till innehållet

Sökning på ''

59 träffar

Musique, música, musik – hörförståelse i moderna språk

Lär ut språk med hjälp av modern musik! Dina eleverna lär sig mer om kulturen i målspråket samtidigt som de tränar hörförståelse.  Det långsamma, välartikulerade nybörjarspråket eleverna oftast möter...

Barnkonventionen: Diskutera barnens rättigheter

Den 20 november 1989 antogs FN:s konvention om barnens rättigheter. Runt om i världen firas därför den stora barndagen som uppmärksammar barns situation världen över. Barnkonventionen inne­håller 54 artiklar (bestämmelser) som handlar om mänskliga rättigheter för barn med syftet att påverka och förbättra situationen för barn runt om i världen. 

Realia – Välj ett latinamerikanskt land – spanska

Den här resursen vänder sig till dig som undervisar elever i spanska i åk 6. Övningen handlar om att eleverna ska välja ett latinamerikanskt land och jobba med det utifrån sex frågor.

Sam va de compras – distansstudier

Låt eleverna träna hörförståelse i spanska genom att titta på videoserien ”Extra”. Övningarna inkluderar: frågor arbete med ord fraser presentationer frågeord personbeskrivningar. I dok...

El reto de los 20 ejercicios – spanska

Missa inte det spanska smörgåsbordet! Resursen bjuder på 45 olika små uppgifter som alla syftar till att träna på spanska. Under fyra veckor ska eleverna göra minst fem uppgifter i veckan och presentera dem i en dagbok, Diario de actividades.

Lotería de Navidad – ”jullotteriet” – ett spanskt lotteri med lång historia

Det stora spanska jullotteriet har en lång historia och här finner du material till en annons som blev en minifilm. Resursen innehåller även olika övningar för att öka förståelsen för filmen och sammanhanget samt en presentation för att hjälpa eleverna förstå och lära sig mycket spanska på vägen.

Orientering i Madrid – spanska

Gör en digital resa! Tack vare Google Maps behöver vi inte åka långt för att besöka New York eller Madrid. Med Google Maps kan eleverna arbeta med orientering, hitta kända platser och se hur olika byggnader och berömda museer ser ut.

Franska – grammatik

I den här resursen presenteras ett flertal grammatiska moment i franska som kan användas både som genomgång och senare för repetition för alla som läser franska oavsett ålder.   Varje film är mellan 3...

Vikariebanken – Saker att göra när spanskläraren är borta!

I den här resursen delar spanskläraren Adriana Sturesson med sig av ett smörgåsbord av förslag på vad du som vikarie kan göra på en lektion i spanska. Perfekt för lektioner där man får hoppa in och inte har en lektionsplanering att följa.

Quiz i franska (högstadiet)

Dags att runda av lektionen eller kanske terminen? Koppla in projektorn och låt eleverna göra ett quiz i franska med 20 frågor.