Gå direkt till innehållet

Sökning på ''

327 träffar

Programmering – Kubo leker!

Kubo är en robot som programmeras med hjälp av kodbrickor som ser ut som pusselbitar. Roboten läser in koden genom att köra över pusselbiten. Den kan åka rakt fram, åt vänster samt åt höger. För mer avancerad programmering kan Kubo även programmeras att utföra en funktion, en sekvens samt en loop.

20 frågor om julen – en tipsrunda

Här hittar du 20 frågor om julen i form av en tipsrunda. Skriv ut, sätt upp och ha det trevligt tillsammans. Facit medföljer.

Boktips inför läslovet från Malmös skolbibliotekarier

Läslovet nalkas. I den här resurser delar skolbibliotekarier och skolbiblioteksansvariga i Malmö med sig av läsvärda böcker. Ett riktigt smörgåsbord!

Ladda för Eurovision med ett quiz

Eurovision kommer till Malmö - igen! När Malmö står värd för Europa kommer hela staden att ha fest. Varför inte ladda upp inför galan med ett quiz i klassen om såväl tävlingen som Malmö. 15 frågor att skriva ut och göra en tipsrunda av eller som en lagtävling i klassrummet. Facit finns bifogat.

Elevens språkliga bakgrund och resurser – stödmaterial för F-9

Det här stödmaterialet kan främja förståelsen för och skapa positiva attityder till flerspråkighet i skolmiljön.

Påsktipsrunda

Här hittar du en tipsrunda för mellanstadiet om påsken. De bifogade frågorna passar fint att skriva ut och sätta upp utom - eller inomhus beroende på vädret. Du finner också en svarstalong och ett facit.

Ny utställning på Malmö museum med uppföljningsmaterial: Barn har också rättigheter!

I mars öppnar utställningen ”Barn har också rättigheter!” på Malmö museum. En kostnadsfri workshop i utställningen erbjuds för elever i åk 6. Följ gärna upp besöket i skolan med material från "My human rights" i denna resurs.

En saga med ett dilemma – mänskliga rättigheter!

Sagan ”Greven och grevinnan” kan användas på många olika sätt. Syftet kan vara att diskutera hur olika vi tycker när det kommer till moral, att belysa makt och genus eller vilka aspekter man själv lägger in i en historia. Sagan kan också användas för att inleda en diskussion om mänskliga rättigheter.

Motivationsteorier för lärare – Inre och yttre motivation

Inom motivationsforskning har man länge skiljt på inre och yttre motivation. I denna resurs tittar vi närmre på inre och yttre motivation utifrån medbestämmandeteorin. Teorin utgår ifrån frågan: Vill jag göra den här uppgiften?

Lärmiljö – organisera klassrummet

Den här resursen handlar om hur du kan organisera det fysiska klassrummet för att skapa goda förutsättningar för ditt ledarskap och elevernas lärande.