Gå direkt till innehållet

I tider av fysisk distansering öppnar istället nya möjligheter. Nu finns chansen att ta virtuella rundvandringar på en mängd olika museer runt om i världen. Här följer tio länkar till tio anrika museum att besöka hemifrån. Välj det område som du vill att dina elever ska förkovra sig i och res hemifrån.

Virtuell rundvandring

Besök utställningar online på The British Museum i London

På detta ikoniska museum i centrala London kan eleverna upptäcka så väl den legendariska Rosettastenen som egyptiska mumier. Plus förstås ytterligare mängder av historiska föremål.

 

Besök Guggenheim Museum i New York online

I New York tar ni in på femte avenyn och kan titta på fantastiska verk från impressionismen och mängder av konst från senare artister så som Kandinsky, Mondrian, Chagall, Modigliani och Picasso.

 

Besök utställningar online på Van Gogh Museet i Amsterdam

Vincent Van Goghs tragiska livshistoria upphör aldrig att fascinera världen. Här finns världens största samling av hans verk att beskåda och beundra: över 200 målningar, 500 teckningar och 750 brev.

 

Gå en virtuell promenad på Musée Dórsay i Paris

På er virtuella promenad genom det här galleriet kan ni ta del av mängder av berömda verk från franska målare som var aktiva under åren 1848-1914. Bland många andra tronar Monet. Cézanne och Gauguin.

 

Besök Pergamonmuseet online i Berlin

Tysklands mest besökta museum är arkeologiskt och samlar mängder med historiska ting. Bland de mest berömda föremålen är Ishtarporten (575 f.Kr) som var entré till den antika staden Babylon och Pergamonaltaret. Altaret var ett grekiskt offeraltare åt Zeus som uppfördes cirka 180 f.Kr

 

Ta del av konstskatter på museet Uffizierna i Florens

I Florens hittar ni familjen de Medicis konstsamling. Familjen är en av de mest berömda familjerna i Italien genom tiderna. Det är ett av världens äldsta och främsta konstmuseer och mest berömt är “Venus födelse” av Botticelli.

 

Besök Rijksmuseum i Amsterdam online

På er vandring genom detta museum kan ni njuta av mästerverk från Hollands fantastiska 1600-tals konst och hittar både Rembrandt och Vermeer. Missa inte Rembrandts “Nattvakten”.

 

Gör ett besök online på National Museum of Modern and Contemporary Art i Seoul

När ni ändå är ute och reser så passa på och besök ett av Sydkoreas mest populära museer. Här finns sex våningar med modern konst både från Sydkorea och resten av världen.

 

Ta del av målningar och skulpturer online på National Gallery of Art i Washington DC

På USA:s enda federala konstmuseum finns över 2000 målningar och skulpturer. Stora samlingar av europeisk konst från 1200-talet och framåt samt amerikansk 1700- och 1800-talskonst. Här kan du ta del av amerikanske klädmode från 1740-1895 samt en av den nederländske konstnären Vermeer.

 

Gör en rundvandring online på Paul Getty Museum i Los Angeles

På eleganta J.Paul Getty Museum i Los Angeles finns mängder av målningar, teckningar, skulpturer, manuskript och fotografier ända från 700-talet och framåt.

 

Spara som favorit

Du måste logga in för att kunna spara som favorit.