Gå direkt till innehållet

Forskning har visat att elever som inte är socialt och känslomässigt väl anslutna löper större risk att hamna i konspirationsteoriernas fällor. Detta föreläsnings- och utbildningspaket med Andreas Önnerfors, professor i idéhistoria, riktar sig till dig som i den pedagogiska vardagen möter konspirationsteorier, desinformation och informationspåverkan. Det vill lära dig hur dessa fenomen hänger ihop med radikalisering mot våldsbejakande extremism och hur du kan utveckla pedagogiska strategier för att bemöta det. I den här resursen får du tillgång till underlag och diskussionsfrågor som Andreas tar upp i sin föreläsning.


 

Att möta och bemöta konspirationsteorier

Andreas Önnerfors utbildning riktar sig till dig som i den pedagogiska vardagen möter konspirationsteorier, desinformation och informationspåverkan.

Pedagogisk Inspiration arrangerar en rad utbildningar i samarbete med kunniga internationella och lokala forskare och organisationer i det civila samhället i hopp om att skapa ett mer holistiskt synsätt på hur vi hanterar det vi möter i klassrummen eller på skolgården.

Är du intresserad av någon av fortbildningarna så prata med din rektor, som är den som beställer utbildningarna. Rektor kontaktar sedan Felix Unogwu på Pedagogisk Inspiration.

Handout: Att möta och bemöta konspirationsteorier i skolans miljö


Underlag från en basföreläsning om konspirationsteorier


Information: ”Knäcka koden” ett läromedel om källkritik

Spara som favorit

Du måste logga in för att kunna spara som favorit.