Gå direkt till innehållet

Hur ofta prata du sex med dina elever? Känner du dig bekväm med det?  Vad ska man säga? Vad ska man inte säga? Hur bör man planera sin undervisning? Så många frågor!

Frågor kring kropp, sex och relationer kan dyka upp i alla ämnen men även utanför undervisningssituationer, det gäller då för oss lärare att fånga upp dem på bästa sätt och bistå med lite hjälp, kunskap och omtanke. Om eleverna är modiga nog att ställa frågan bör vi vara modiga nog att besvara den, det är vi skyldiga. RSFU har skapa fem korta filmer som vänder sig till lärare och som kan hjälpa dig att känna dig lite mer säker på din sak inför undervisning i sexualitet, samtycke och relationer.

 

Gör så här!

Titta på dessa fem klipp som RFSU står bakom (totalt ca 22 minuter) och få en kort men omfattande fortbildning och många tips kring vad du bör tänka på när du ska ha sexualundervisning.

 

På RFU:s webbplats hittar du en metodbank för undervisning om sex, samtycke och relationer.  Materialet underlättar för högstadielärare att hålla i ämnesintegrerad sexualundervisning med animerad film som verktyg.

Spara som favorit

Du måste logga in för att kunna spara som favorit.