
På hågkomstresor stärks lärandet genom platsens autenticitet, genom att befinna sig där det hände. Historia blir närvarande och verklig menar de som åker på dessa resor. Tyvärr kan inte alla Malmös elever åka på de här resorna, men vi har i materialet här gjort ett försök att förmedla den påverkan som platserna har. Materialet är avsett att stärka kunskap om judiskt liv före andra världskriget, Förintelsen och om antisemitism som den såg ut då. Läraren kan använda materialet i sin helhet eller så kan läraren välja ut ett avsnitt, allt efter behov.
Vi som ligger bakom materialet, Kristian Ingers och Björn Westerström, skulle vilja framföra ett stort tack till de som stöttat oss i produktionen av materialet.
Tack Lärarstiftelsen för ert frikostiga stipendium som möjliggjorde att vi överhuvudtaget kunde genomföra det här projektet.
Tack till Bogumila Kowalik vid Study Tours för att du tålmodigt hjälpt oss med allt i Polen, stort som smått!
Tack till prof. dr hab. Mikołaj Szymański vid klassiska filologiska institutionen vid Warszawas universitet för din gästfrihet och vänlighet!
Tack till Maria Skoczynska vid Adam Mickiewiczas universitet i Poznan för din hjälp med research om Zuzanna Ginczanka och för den fina översättningen av “Jakten”!
Tack till Tomasz Wisniewski för att du, utöver ovärderlig hjälp med research om Bialystok, Tykocin, guidning och kunskap, varit en sådan inspiration för både oss och ungdomarna!
Tack till Janusz Piróg vid Henryk Sienkiewicz skolan Warszawa för din hjälp och gästfrihet!
Spara som favorit
Du måste logga in för att kunna spara som favorit.