Alla söker vi på nätet mer eller mindre konstant. Våra elever söker så mycket att de knappt förstår innebörden av att skriva in en domänadress – de bara ”googlar” för att komma dit d...
”Röska Rövardottern” är en enkel liten textjämförelse som är ett bra sätt att sparka igång ett moment kring vad som är fusk, vad som är plagiat, vad som är en avskrift eller en omskrift oc...
Den här resursen innehåller ett arbetsbladet med övningar i källkritik och kritiskt tänkande med fokus på konspirationsteorier. Eleverna får undersöka ett påstående med hjälp av det digitala verktyget Cicero Chat som är utvecklat av Myndigheten för psykologiskt försvar.
Välkommen in i Heléne Nyréns klassrum och ta del av hennes spännande arbete med jämställdhet och hur Astrid Lindgrens finns med genom världskrigens tid.
Planerar du att ha samtal med dina elever om oroande händelser i omvärlden? Läs gärna vidare om du känner dig osäker på hur vi vuxna kan prata med barn på ett bra sätt om ämnen som väcker oro.
I materialet nedan kan du lära dig om konspirationsteorier, om varför de kan vara farliga, hur de hänger samman med antisemitism och hur det går att förebygga dem jos elever.
Här finner du två övningsblad som hjälper eleverna att träna på viktiga färdigheter som kan komma på nationella provet – oavsett vilket SO-ämne som testas. Fokus ligger på att resonera, använda begrepp och skriva utvecklade svar.
Hur kan vi inspirera fler att bry sig om och skydda havet – vår blåa livlina?
Lärprocess: Bli havsmedveten
Målgrupp: Gymnasiet åk 1–3
Aktör: Marint Kunskapscenter
Havet är avgörande för allt liv på...
Hur kan vi använda AI för att skapa innovationer som bidrar till en hållbar framtid?
Lärprocess: AI-dventures
Målgrupp: Grundskola åk 5-9, anpassad grundskola, gymnasieskola och anpassad gymnasieskola...
Idéer som förändrar världen – och gör dig starkare på vägen
Lärprocess: Idéer som förändrar – och gör dig starkare på vägen
Målgrupp: Grundskola åk 7-9 och Gymnasiet
Aktör: Fiction Factory...