Gå direkt till innehållet

Välkomna ut i en härlig skånsk skog full av tall och gran och dessutom lärkträd,  björkar och stora ekar! Följ med till en i södra Skåne ganska stor skog (4×4 km) där marken och luften doftar skog och man hör hackspettar, tofsmesar, entitor, kungsfåglar och många andra fåglar. Om man har tur kan man få syn på kronhjortar, dovhjortar, rådjur, ekorrar och en och annan räv.

Vi har ett litet enkelt läger inne i skogen som vi utgår ifrån. Där brukar barnen ofta bygga kojor av granris och annat. 

På vandringen i skogen kan vi se spår efter djur, som till exempel kottar som är hackade av hackspettar eller ätna av ekorrar, spår av hjortar i leran eller spår av vildsvin som bökat.

På våren blommar skogens olika växter och det finns insekter. På hösten finns olika sorters svampar. En mjuk matta av grön mossa kan man vandra på året om! 

På vintern kan det vara  trevligt att ha en liten eld där man kan steka till exempel medhavda korvar eller hamburgare. Eller varför inte ha med årets julklapp – ett stormkök – och laga blåbärssoppa!


Åker ni i egen regi finns förslag på aktiviteter i dokumentet nedan samt en karta som visar var bussen ska stanna för att ni ska hitta rätt. Vill ni åka med oss på Pedagogisk Inspiration kan ni göra en förfrågan via: cecilia.hansson@malmo.se

Spara som favorit

Du måste logga in för att kunna spara som favorit.