Gå direkt till innehållet

Här hittar du inspirationsmaterial och mallar för pedagoger att använda vid möten, utskick, pedagogisk verksamhet och öppet hus, i både förskola och skola. 

 

Mall för Powerpoint

Mall att använda för att skapa din egen presentation i powerpoint. Använd som den är eller välj ut det som passar ditt ändamål.

 

Adams och Selmas boktips om att börja skolan

Boktips på böcker som handlar om att börja skolan. Läs med barnen, eller tipsa vårdnadshavare! Finns även tips på böcker att läsa tillsammans i kollegiet.

 

Välkomstbrev till barnet + saker att öva på

Ifyllningsbart välkomstbrev från skolan till sin nya elev, med en QR-kod till filmerna om Adam och Selma samt en uppmuntran att lekfullt öva på olika saker som kan vara bra att ha tränat på inför skolstarten.

 

 

Saker att öva på

Kan användas av barn både i förskolan, hemma och i början av förskoleklass. Syftet är att, på ett lekfullt och kreativt sätt, uppmuntra barnen att öva och träna på saker som är bra att kunna när de går i skolan. Ladda ner en anpassad version av saker att öva på.

 

 

Färdigt bingo

Ett bingo med 9 rutor att använda på Öppet hus, första veckan i skolan eller liknande.

 

 

Spela bingo mall

Ett tomt bingo (ifyllningsbar PDF)  där du själv kan fylla i rutorna och skapa ditt eget bingo till barnen. Du måste ladda ner filen innan du kan fylla i rutorna. Kan användas både i förskolan och skolan. Exempel:  lekbingo, mattebingo, bokstavsbingo, lovbingo, insektsbingo…

 

 

Mall för avslutningssamtal på förskolan

Mall att använda för ett avslutande samtal i förskolan, som ett sätt att sammanfatta barnets tid i förskola och blicka framåt mot att börja förskoleklass. Mallen är en ifyllningsbar PDF, ladda ner för att redigera.

 

 

Mall för lära-känna-samtal

Att använda vid de första samtalet i förskoleklass med barn och vårdnadshavare. Ifyllningsbar PDF, notera att du måste ladda ner filen innan du kan fylla i rutorna.

 

 

Inbjudan till Öppet hus på skolan

Alla skolor ska ordna ett öppet hus för de elever som ska börja förskoleklass till hösten. Denna mall kan du använda för inbjudan (ifyllningsbar PDF), notera att du måste ladda ner filen för att kunna redigera den.

 

 

Mall för Powerpoint Öppet Hus

En mall med färdiga bilder att använda på Öppet hus. Redigera efter behov.

 

 

Skapa ditt eget pedagogiska material

Här kan du ladda ner frilagda bilder på Adam och Selma i olika poser och sinnesstämningar, att använda när du skapar ditt eget pedagogiska material. Högerklicka på bilden och välj ”Spara bild som”.

Vi tar gärna del av ditt material, för att på så sätt inspirera andra. Sharing is caring!

 

 

 

 

 

Spara som favorit

Du måste logga in för att kunna spara som favorit.

Moment i modulen