Gå direkt till innehållet

Sökning på ''

98 träffar
Arbetsområde

Vi och naturen i Öresund

Hälften av Malmö kommuns yta består av vatten, trots det är det många av oss som inte riktigt vet vad och vem som lever i vårt närmsta vatten. I det här lektionspaketet får eleverna bekanta sig mer me...
Arbetsområde

Inventering av gradient – från äng till kulle

Att arbeta med en gradient är ett bra sätt att synliggöra olika parametrar inom biologins värld. I flera av Malmös parken finns möjlighet att se en förändring längs en gradiet, till exempel i Hammarspark.
Arbetsområde

Artkunskap – träd i närområdet

Vid Östra Rosengårdsfältet, nedanför Botildenborgs vattentorn, finns en dunge. Dungen anlades 1987 i syfte att vara ett övningsområde för Rosengårdsskolans naturstudier. Skogsdungen är en trädsamling...
Arbetsområde

Forntiden för lågstadiet

Forntiden är en lång tidsperiod med många omvälvande förändringar i landskapet och för människorna. Det är ett omfattande och intressant arbetsområde att ta sig an.
Arbetsområde

1700-talet: Nya möjligheter för Malmö – ett källkritiskt perspektiv

1700-talet Nya möjligheter för Malmö är ett lektionsmaterial som bygger på att eleverna bygger historiska referensramar med hjälp av historiska källor, förstahands- och andrahands-källor, och knyter ihop dessa med fysiska platser i staden.
Arbetsområde

1800-talet: Från jordbrukssamhälle till industrisamhälle

I slutet av 1700-talet var Malmö en relativ liten stad, men med hamnutbyggnaden och urbaniseringen under 1800-talet förändrades Malmö snabbt från ett jordbrukssamhälle till industrisamhälle.
Arbetsområde

Historiebruk med Malmö som utgångspunkt – Mazettifabriken och Mazettireklam

I slutet av 1800-talet flyttade den danske affärsmannen Emil Nissen till Malmö. Han startade Malmö Choklad och Konfektfabrik 1888 som senare blev Mazetti. Idag är detta en plats för kulturverksamhet.
Arbetsområde

Vattensafari

Hur rör sig vatten och hur kan vi få syn på det i Malmö? På Augustenborg finns fina förutsättningar både på de gröna taken och bland markens vattenkanaler.
Arbetsområde

Axel – Ett människoöde under Malmös industrialisering

I det här lektionspaketet får eleverna titta närmare på dokument som tar upp en ung pojkes arbetssituation i industrialiseringens Malmö. Under ett inplanerat besök på Stadsarkivet får eleverna bekanta sig med skriftliga källor som anknyter till Axels arbetssituation och under en stadsvandring använda byggnader som källor. Genom att koppla platser i Malmö med ett livsöde blir historia mer levande för eleverna.
Arbetsområde

Religiösa byggnader i Malmö – västra Skrävlinge kyrka

Religiösa byggnader - Västra Skrävlinge kyrka är ett lektionspaket som fungerar som ett komplement till undervisningen om kristendom. Lektionspaketet hjälper eleverna att förankra sina kunskaper genom att möta kristendomens historia och en protestantisk kyrka i vår egen stad.