På malmo.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. OkVad är kakor?
Hälften av Malmö kommuns yta består av vatten, trots det är det många av oss som inte riktigt vet vad och vem som lever i vårt närmsta vatten.
I det här lektionspaketet får eleverna bekanta sig mer me...
Under 1600-talet upplevde Malmö en nedgång: sjukdomar, missväxt och krig påverkade staden och dess invånare. Det var också under denna tid som Malmö gick från att vara en dansk till att bli en svensk...
Hur rör sig vatten och hur kan vi få syn på det i Malmö? På Augustenborg finns fina förutsättningar både på de gröna taken och bland markens vattenkanaler.
I det här lektionspaketet får eleverna bekan...
I det här lektionspaketet får eleverna titta närmare på dokument som tar upp en ung pojkes arbetssituation i industrialiseringens Malmö. Under ett inplanerat besök på Stadsarkivet får eleverna bekanta sig med skriftliga källor som anknyter till Axels arbetssituation och under en stadsvandring använda byggnader som källor. Genom att koppla platser i Malmö med ett livsöde blir historia mer levande för eleverna.
I slutet av 1800-talet flyttade den danske affärsmannen Emil Nissen till Malmö. Han startade Malmö Choklad och Konfektfabrik 1888 som senare blev Mazetti. Idag är detta en plats för kulturverksamhet.
Precis utanför porten på Malmö Museer står en av de vita bussarna som hämtade hem flyktingar från tyska koncentrationsläger. Bussen ingår i utställningen "Välkommen till Sverige" som belyser museet som flyktingförläggning.
Västra Skrävlinge har varit en kyrkby sedan långt tillbaka. Det är tredje kyrkan som står på samma plats.
Under 1500-talet förvisades Malmös reformator Claus Mortensen till Västra Skrävlinge kyrka eft...
Luft finns över allt, men hur får vi syn på att det är något?
Att arbeta med att synliggöra luft, att det är något och att det väger, kan göras var som helst. I det här arbetet får eleverna se och kän...
Att se Öresund så där lite från sidan är de flesta av oss vana vid, men vad är det som döljer sig under ytan?
”Hopp i havet” är ett arbetsområde som ska ge möjlighet att öka kunskapen om...