Gå direkt till innehållet

Sökning på 'Pedagogiska%20kartor'

323 träffar

Vad är pedagogiska kartor?

Upptäck din närmiljö genom pedagogiska kartor. Pedagogiska kartor är ett digitalt verktyg för dig som ser fördelarna med utomhuspedagogik och vill inkludera möjligheterna som stadens miljöer ger. Ar...

Hållbar utveckling – vad är det och vad kan jag göra?

Begreppet hållbar utveckling är inte så lätt att få grepp om. Att titta närmare på såväl den egna som skolans konsumtion är ett sätt att få syn på innebörden av hållbar utveckling. Här hittar du lektioner som behandlar varifrån din mat kommer och vad man gör med maten som blir över.

Forntiden för lågstadiet

Forntiden är en lång tidsperiod med många omvälvande förändringar i landskapet och för människorna. Det är ett omfattande och intressant arbetsområde att ta sig an.

1800-talet: Från jordbrukssamhälle till industrisamhälle

I slutet av 1700-talet var Malmö en relativ liten stad, men med hamnutbyggnaden och urbaniseringen under 1800-talet förändrades Malmö snabbt från ett jordbrukssamhälle till industrisamhälle.

Historiebruk med Malmö som utgångspunkt – Mazettifabriken och Mazettireklam

I slutet av 1800-talet flyttade den danske affärsmannen Emil Nissen till Malmö. Han startade Malmö Choklad och Konfektfabrik 1888 som senare blev Mazetti. Idag är detta en plats för kulturverksamhet.

Vattensafari

Hur rör sig vatten och hur kan vi få syn på det i Malmö? På Augustenborg finns fina förutsättningar både på de gröna taken och bland markens vattenkanaler.

Axel – Ett människoöde under Malmös industrialisering

I det här lektionspaketet får eleverna titta närmare på dokument som tar upp en ung pojkes arbetssituation i industrialiseringens Malmö. Under ett inplanerat besök på Stadsarkivet får eleverna bekanta sig med skriftliga källor som anknyter till Axels arbetssituation och under en stadsvandring använda byggnader som källor. Genom att koppla platser i Malmö med ett livsöde blir historia mer levande för eleverna.

Religiösa byggnader i Malmö – västra Skrävlinge kyrka

Religiösa byggnader - Västra Skrävlinge kyrka är ett lektionspaket som fungerar som ett komplement till undervisningen om kristendom. Lektionspaketet hjälper eleverna att förankra sina kunskaper genom att möta kristendomens historia och en protestantisk kyrka i vår egen stad.

Vad är luft?

Luft finns över allt, men hur får vi syn på att det är något? Att arbeta med att synliggöra luft, att det är något och att det väger, kan göras var som helst. I det här arbetet får eleverna se och känna luft genom olika praktiska aktiviteter och experiment.

Historiebruk med Malmö som utgångspunkt – Karl X Gustav

Mitt på Stortorget är en staty av Karl X Gustav placerad. Valet av statyn på Stortorget är idag ifrågasatt och omdiskuterat. Redan innan statyn invigdes diskuterades denna fråga. Genom att arbeta med historiebruk både där samtiden är nutid och samtiden är dåtid får eleverna förstå och upptäcka historiebruk genom statyn av Karl X Gustav.