Gå direkt till innehållet

Sökning på 'Pedagogiska kartor'

429 träffar

Vad är pedagogiska kartor?

Upptäck din närmiljö genom pedagogiska kartor. Pedagogiska kartor är ett digitalt verktyg för dig som ser fördelarna med utomhuspedagogik och vill inkludera möjligheterna som stadens miljöer ger. Ar...

Koordinaterna som gör att vi inte tappar bort oss

– Mayday! Min båt har fått motorstopp. Jag är i sjönöd. – Det här är kustbevakningen i Rabat. Vi hör dig. Kan du ange din position? – Enligt min kartbok som jag fick i skolan är jag...

Kartors användning

I det här resursmaterialet får eleverna möjligheter att få kunskap om hur kartor har framställts och i vilka syften, men även hur man med hjälp av kartor kan undersöka omvärlden och föra resonemang om...

Bygga karta

Ska du vistas utomhus med dina elever passar den här övningen. Här får eleverna bygga enkla kartor med material som finns runt omkring för att utveckla sin rumsuppfattning. Med hjälp av naturmaterial...

Religiösa byggnader i Malmö – västra Skrävlinge kyrka

Religiösa byggnader - Västra Skrävlinge kyrka är ett lektionspaket som fungerar som ett komplement till undervisningen om kristendom. Lektionspaketet hjälper eleverna att förankra sina kunskaper genom att möta kristendomens historia och en protestantisk kyrka i vår egen stad.

Vattensafari

Hur rör sig vatten och hur kan vi få syn på det i Malmö? På Augustenborg finns fina förutsättningar både på de gröna taken och bland markens vattenkanaler.

Historiebruk med Malmö som utgångspunkt – Mazettifabriken och Mazettireklam

I slutet av 1800-talet flyttade den danske affärsmannen Emil Nissen till Malmö. Han startade Malmö Choklad och Konfektfabrik 1888 som senare blev Mazetti. Idag är detta en plats för kulturverksamhet.

Vad är luft?

Luft finns över allt, men hur får vi syn på att det är något? Att arbeta med att synliggöra luft, att det är något och att det väger, kan göras var som helst. I det här arbetet får eleverna se och känna luft genom olika praktiska aktiviteter och experiment.

Historiebruk med Malmö som utgångspunkt – Karl X Gustav

Mitt på Stortorget är en staty av Karl X Gustav placerad. Valet av statyn på Stortorget är idag ifrågasatt och omdiskuterat. Redan innan statyn invigdes diskuterades denna fråga. Genom att arbeta med historiebruk både där samtiden är nutid och samtiden är dåtid får eleverna förstå och upptäcka historiebruk genom statyn av Karl X Gustav.

1800-talet: Från jordbrukssamhälle till industrisamhälle

I slutet av 1700-talet var Malmö en relativ liten stad, men med hamnutbyggnaden och urbaniseringen under 1800-talet förändrades Malmö snabbt från ett jordbrukssamhälle till industrisamhälle.