Gå direkt till innehållet

Malmö stad fortsätter vässar förmågan att omsätta Agenda 2030 i det lokala utvecklingsarbetet. Omställningen till en hållbar värld måste gå snabbare och skolans lärande för hållbar utveckling och elevers delaktighet spelar en central roll för att lyckas.


Du som pedagog är en viktig möjliggörare och därför bjuder Pedagogisk Inspiration Malmö in dig och din klass till ett nytt spännande InnoCarnival-projekt som genomförs nästa läsår. Syftet med projektet är att stimulera barns och ungas kreativitet, väcka intresse för hållbarhetsfrågor och i längden främja den skånska arbetsmarknaden.

Förra projektomgången (läsåret 19/20) var intresset att delta rekordstort!

125 klasser från grundskolan deltog och målsättningen den här gången att samtliga skolor ska vara representerade. Sista anmälningsdag är den 18 juni.

Vad har ni för nya idéer att lyfta fram och dela med er av?

Läs mer om Innocarnival

Anmäl din klass

Tidplan 2021/2022

  • Sista anmälningsdag 18 juni. Platserna fördelas löpande, enligt principen först till kvarn.
  • Lärare som fått en plats bekräftad kommer i augusti göra en separat anmälan till valfri kreativ lärprocess. Välj bland ett stort utbud av processer med fokus på utomhuspedagogik, programmering och kultur.
  • Kreativa lärprocesser oktober-november 2021 (datum bokas i samråd med lärprocessledare).
  • För de klasser som vill tävla med sin innovation (frivilligt) ska en kort idébeskrivning skickas in 5 mars.
  • Innovationskarneval – festligt evenemang som är öppet för alla besökare. Utställningar, kulturupplevelser, aktiviteter för kropp och knopp.
  • Idéer presenteras för beslutfattare i samband med ICLEIs världskongress i Malmö 11–13 maj 2022.

 

Spara som favorit

Du måste logga in för att kunna spara som favorit.