Varför inte använda sig av vattenlekplatsen på Örtagård och Hyllie vattenpark i undervisningen för att utforska det fysikaliska fenomenet friktion?

Lektionsmaterialet Vilken farkost är snabbast i vatten? börjar med sagan om den ståndaktige tennsoldaten. Här får eleverna en bild av vad en pappersbåt är innan de själva ska vika och undersöka pappersfarkosters framfart. Innan farkosterna testas i vattenlekplatsen får de fundera över vilken som är snabbast i vatten och formulera varför.

Undersökningen om vilken farkost som är snabbast görs två gånger. Den andra gången genomförs övningen i Hyllie vattenpark. Eleverna får då möjlighet att utforska sina funderingar och slutsatser efter första försöket. Blir resultatet detsamma? Hyllie vattenpark är en öppen park där vattnet är påslaget från april till och med oktober. Det finns mycket mer att undersöka och utforska i vattenparken. Mer information kan fås på www.kretseum.se

Lektionsmaterialet finns att hämta via Pedagogiska kartor. Lektionspaketet innehåller en pedagogisk planering, lärarhandledning och elevövningar.

Övningarna har tagits fram av Pedagogisk Inspiration i samarbete med Örtagårdsskolan och Kretseum.

Spara som favorit

Du måste logga in för att kunna spara som favorit.