Hur bekanta är vi egentligen med vem som lever och vad som växter i Öresund?

I lektionspaketet Vi och naturen i Öresund  får eleverna lära sig lite mer om vad som växer i Öresund och vilka djur som lever precis i strandkanten.

Innan fältstudien förbereder sig eleverna i  klassrummet genom att placera sig själv på kartan sett ur ett havsperspektiv. De lär sig även om vilka djur och växter som lever strandnära i Öresund och som de kommer att möta när de ska håva.

På plats vid strandkanten får eleverna arbeta med att sortera och dokumentera data. Senare i klassrummet sammanställer de sina resultat och bearbetar dem.

För att kunna genomföra fältstudien finns en havlåda till utlåning via Marint Kunskapscenter. I lådan finns allt det material som behövs för att genomföra håvning vid strandkanten. Vilket innehåll havslådan har, hur det går till att använda ett nyckelschema och hur man ska håva finns beskrivet i instruktionsfilmer. Detta för att kunna förbereda både lärare och elever.

Lektionsmaterialet finns att hämta via Pedagogiska kartor. Lektionspaketet innehåller en pedagogisk planering, lärarhandledning och elevövningar.

Övningarna har tagits fram av Pedagogisk Inspiration i samarbete med Skolan på Ön och Marint Kunskapscenter.

Spara som favorit

Du måste logga in för att kunna spara som favorit.