Gå direkt till innehållet

I den här resursen hittar du som vill ha inspiration och pedagogiska idéer tre filmer med fokus på förskolan och utepedagogikens välgörande effekter. Dessutom hittar du värdefulla tips kring bland annat spännande lekplatser, lämpliga busshållplatser, cykelvägar och intressanta besöksmål!


 

 

Filmer om utomhuspedagogik

Filmen Att utmana lärandet berättar om barn som erövrar världen med vuxna i sin närhet. Hur arbetar man för att ta vara på barnets nyfikenhet och kompetenser? Hur lyssnar man på barnen? Hur tar man vara på det barnen gör, kan och vill med sin utemiljö?

Att lära för hela livet är en film om det tidiga lärandet. Filmen resonerar kring den härligt oorganiserade världen som upplevs som barn och hur det hjälper barnen att organisera upp naturen under senare skolår. Här möter du förskolepedagoger, gymnasielärare, psykologer och neurobiologer i resonemang kring stimulansen i utemiljöer.

Into the Middle of Nowhere är en film inspelad i Skottland. Den handlar om barndomens underverk när 3-5-åringar utforskar och testar gränserna i verkligheten genom att leka och fantisera på en uteförskola i Fife i Skottland. Denna film är på engelska.


Tips och trix

Besöksmål:

I Malmö finns det flera olika besöksmål som är värdefulla att besöka. För några år sedan delade personalen på förskolebussarna med sig av sina bästa platser i Skåne. Upptäck de bästa platserna i Malmö.

Lekplatser:

De närmsta lekplatserna känner många till och de som är mest välbesökta, men det finns så många fler lekplatser i Malmö att upptäcka. Via Pedagogiska kartor kan du se vilka som finns och bilder på hur var och en ser ut.

Cykelvägar och cykelpumpar:

Kanske är det så att ni ska cykla iväg till en ny lekplats. Hitta de bästa cykelvägen och var cykelpumparna är om det skulle behövas.

Busshållplatser:

Alla cyklar inte utan åker buss. Var ligger då närmsta busshållplats? Genom att markera Busshållplatser under praktisk information blir busshållplatserna synliga. Ta reda på vad busshållplatsen heter och gå vidare till Skånetrafiken.

Toaletter:

Oavsett hur man tar sig till en plats finns det något som alltid är viktigt och det är om det finns en toalett och om den är öppen. Den här informationen finns också att hämta via Pedagogiska kartor. Klicka på symbolen för toalett och se vilka öppettider som gäller och om eventuell avgift.


 

Missa inte att du kan söka på Pedagogiska kartor och utepedagogik här på Malmö delar för att hitta massor av lektionsmaterial för din verksamhet som utgår från Malmö med omnejd.

Spara som favorit

Du måste logga in för att kunna spara som favorit.